Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bryllupsmarsjene – A4 valg

0 Comment
Bryllup i kirkene våre

Briterne kjører ikke bare på feilsiden. De har samme standard bryllupsmarsjer men i omvendt rekkefølge til de norske! Vel, det er lenge siden jeg nå har vært i England og det er mulig det har forandret seg nå, men da jeg spilte til vigslinger der var det to bryllupsmarsjene som var de “vanlige”. Standardbryllupsmarsjene er komponert av Wagner og Mendelssohn.

I Storbrittania er det vanlig “A4 valg” å ha Wagner til innmarsj. Her i Norge er det oftest brukt til utmarsjen. Mendelssohn bruker vi oftest til innmarsjen, men briterne foretrekker denne til utmarsjen. Egentlig er dette ikke helt så viktig som å vite hva som er Mendelssohn og hva som er Wagner. Mange forveksler disse, og dersom de skal bare ha én av disse stykkene til bryllupet er det dumt å få feil marsjen på bryllupsdagen.

Dermed starter vi med Wagner. I Norge er det oftest brukt som utmarsj, men det er ingenting i veien for å ha den inn til bryllup. Den høres sånt ut:

I dag går det meste for oss i kirken, men da jeg begynte som organist i Norge Hitra i 1991 faktisk nektet noen av kollegaene mine å spille Mendelssohns brudemarsj. Vi har ingen innvendinger i Lødingen eller Vestbygd. Brukes gjerne som innmarsj men kan klart brukes på vei ut fra kirken også. Denne høres sånt ut.

Disse to marsjene er “standarden”, men det er svært mange som velger annen musikk. Det skal vi se litt mer på her på Orgelkrakken. Til slutt har du (gratis) konto på Spotify kan du høre hele stykket. På grunn av copyright får du bare et lite avdrag av musikken her.

Følg med Orgelkrakken for å utforske mulighetene akkurat dere har til deres bryllup!

Følg og lik oss!
0
Stikkord: , , ,
RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
http://lodingen.cqd.nu">
Twitter

Som standard tillater innstillingene informasjonskapsler. Det er nødvendig for at denne nettsiden skal virke som den skal. Dersom du fortsetter eller klikke "OK" har du gitt ditt samtykke til dette. Denne påminnelsen vises hver dag etter du lukker den, slik at du i følge loven har hatt anledning til hver en tid å tilbakekall din tillatelse. mer informasjon

Som standard tillater innstillingene informasjonskapsler. Det er nødvendig for at denne nettsiden skal virke som den skal. Dersom du fortsetter eller klikke "OK" har du gitt ditt samtykke til dette. Denne påminnelsen vises hver dag etter du lukker den, slik at du i følge loven har hatt anledning til hver en tid å tilbakekall din tillatelse.

Lukk i 1 dogn!